Terug naar overzicht

RCA, Backstage Communication en Hibou in eerste onafhankelijke Benelux-netwerk van experts in financiële communicatie

16 september 2020

"De combinatie van de drie bureaus creëert een resultaatgerichte service voor klanten binnen de Benelux en stelt ons tegelijkertijd in staat om snel te reageren. Onze specialisten spreken de taal van de klant en geven helder strategisch advies om de reputatie en de corporate story van de klant te beschermen en uit te bouwen," zegt Gunther De Backer van Backstage Communication.  

 

Als gespecialiseerd netwerk incorporate, financiële en kapitaalmarktcommunicatie beantwoordt Finance Finest aan de behoefte van klanten aan snel en efficiënt advies en communicatie. Hierbij spelen vaak andere dan puur financiële factoren een rol: de werkgever-werknemerrelatie, de relatie met de verschillende stakeholders, de positie van of binnen de sector, eventuele juridische aspecten, de specifieke context, etc. Het is belangrijk om met dit alles rekening te houden bij het opstellen van de communicatiestrategie. Een beursgang vergt immers een andere aanpak dan een herstructurering; het aankondigen van een overname gaat volgens andere regels dan het communiceren van de jaarcijfers.

 

Communicatie is cruciaal

 

De afgelopen maanden is het meer dan ooit duidelijk geworden dat goede corporate en financiële communicatie met media en stakeholders cruciaal is voor bedrijven. Het gaat immers niet langer om het simpelweg 'rapporteren' van cijfers. Het is strategische communicatie. In het huidige economische landschap moeten bedrijven expertise koppelen aan leiderschap en maatschappelijke relevantie. De juiste tone of voice, transparantie en controle over de boodschap zijn essentieel voor het imago van een bedrijf en dus voor de perceptie die kan ontstaan.

 

"We kennen de lokale ins en outs van de markten waarin we actief zijn. Daardoor kunnen we een verhaal vertellen dat voor elke markt relevant is," zegt Hibou-oprichter Matthijs Rutten."Die vertaling is cruciaal voor je geloofwaardigheid: je kunt niet hetzelfde verhaal vertellen in België en Nederland en Luxemburg."

 

Elke expert van Finance Finest heeft minstens vijftien jaar relevante ervaring met internationale projecten in M&A, crisiscommunicatie, beursintroducties, mediastrategie, CSR, jaarverslagen, enz. De kracht van het netwerk ligt in de bundeling van expertise: de specialisten van RCA (België), Backstage Communication (België + Luxemburg) en Hibou (Nederland) zorgen ervoor dat elke klant op beide oren kan slapen.

 

 

 

Organisaties voorbereiden op de wereld van morgen

 

"Onze doorgewinterde experts zijn thuis op de financiële markt en kennen de verschillende sectoren door en door, van petrochemie over biotech en farma tot tal van andere industrieën. Finance Finest is het levende bewijs van ons engagement om klanten vandaag communicatief door de crisis te loodsen en hen voor te bereiden op de wereld van morgen", besluit partner van RCA Bruno Leyssens.

 

De Benelux is de eerste stap voor Finance Finest. Op lange termijn wil het netwerk in heel Europa samenwerken om klanten nog breder te kunnen ondersteunen.

 

 

 

Bruno Leyssens

+32 473 695 105

Gunther De Backer

+32 4 7590 3909

Matthijs Rutten

+31 6 4496 1881